Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Ми переїхали, наш новий сайт 

www.uz.school2.in.ua

Стрітення в УСЗОШ №2

Posted 13 2 14

За давніми українськими традиціями  та звичаями 15 лютого відзначається свято Стрітення.

За давніми українськими традиціями  та звичаями 15 лютого відзначається свято Стрітення. В цей день у церквах освячують свічки, які люди несуть до своїх домівок, як символ світла і очищення. А в УСЗОШ №2 м. Ужгород відзначили      12 лютого учні 5 – В класу. Вони запросили в актовий зал школи 5 А, 5 Б класи. Почесними гостями на святі присутніми були заступник директора з виховної роботи Федьо Л. В., батьки учнів, учнівське врядування та його президент школи Гартман Елла.
        На святі учні ознайомлювали і розширювали знання усіх присутніх про святкування свята Стрітення  в Україні про звичаї свого народу. Акторські та виконавські здібності учнів розвивали класовод 5 – В класу Корольчук Олена Іванівна, музичний керівник – Сусік Анжеліка Василівна та педагог-організатор школи Балан Інна Валеріївна. Діти у своєму виступі не тільки показували акторські здібності, але й любов і бережливе ставлення до природи, повагу до звичаїв свого народу.
       Цікавим для глядачів була сценка «у Царстві звірів і квітів що заснули на зиму».
      Про символічну зустріч зими і весни діти багато цікавого розповідали у вигляді народної дотепності і гумору. Атмосфера свята була доповнена атрибутикою, зал – ніби замово-весняний казковий.
      Всі присутні в залі з нетерпінням хвилювалися і чекали: « Хто ж переможе? Зима чи Весна?». Зима не хотіла залишати свої володіння, але весна переконала усіх, що вона найкраща бо у неї люди веселі ,співають, танцюють, пригріває і всіх зігріває сонечко, яке дає людям тепло. І тоді зима пішла на спочинок щоб наступного року прийти з новими силами.
      Після водіння весняних хороводів із заключними словами подяки і побажань виступили: класний керівник Корольчук О.І. та заступник  директора з виховної роботи Федьо Л.В., які подякували за такий гарний, цікавий виступ учнями 5 – В класу. І побажали всім: «в щасті – долі щоб жили і здоров’я берегли»! Хай Господь береже усіх нас!
      Отже, такими гарними, теплими словами побажання свято було завершеним.
                                                                                                                                                                        Підготувала
                                                                                                         педагог-організатор  УСЗОШ №2, Інна Балан